♥♥Lebaran ukhwah♥♥

PRU13 : Kisah Seribu Kenangan

Wednesday, May 22, 2013

PRU13 sudah berlalu dengan pelbagai kisah yang menarik untuk kita semua teliti dan berfikir. Tahniah saya ucapkan kepada Barisan Nasional atas kemenangan yang memberikan anda kuasa memerintah tanah air semula. Peluang yang diberikan oleh rakyat usah disia-siakan. Lakukan perubahan untuk membawa kegemilangan untuk tanah air.

Buat Pakat Rakyat, usah kecewa atas kekalahan kerana anda juga punyai pengikut yang ramai. Mungkin peluang anda bukan hari ini, tapi esok hari. Terus bersama kerajaan dalam memacu perubahan bealurkan demokrasi yang adil.

Buat yang menang, laksanakan segala janji yang diberikan kerana itu merupakan satu tuntutan. Manakala bagi yang kalah sama-sama membantu merialisasikan sebuah negara yang maju jaya.

Posting kali ini bukan mahu mengulas kekalahan dan kemenangan PRU13, tetapi ingin berkongsikan himpunan koleksi PRU13. Semua pembaca mengetahui apa yang berlaku semasa pilihanraya diadakan. Dan pelbagai isu dan perkara timbul. Apa yang diharapkan adalah jawapan mereka yang terbabit.

Saya merasa agak terkilan sekiranya apa yang ditimbulkan adalah benar. Dan lebih terkilan sekiranya mereka yang seagama dengan saya iaitu ISLAM, terlibat dalam melakukan perkara-perkara sebegini rupa. 

Mungkinkah perlu dijawab, tidak takutkah anda jika kantoi kelak ? Adakah anda merasa anda sentiasa terlepas ? Sejauh mana rahsia itu akan tersimpan rapi ? Dan yang mahu saya kongsikan adakah anda rasa terlepas di penghakiman padang mashar kelak ?

Tidak kira pihak PR mahu pun BN, sama-sama rungkai persoalan di atas untuk keamanan kelak.

Video 1, Video 2 Video 3 Video 4 ( Kertas Undi Di Bawa Keluar ? )

Video 2 ( Beg Undi Di Padang Bola ) Gambar Susulan 1 

Koleksi Beg Undi ?


Warganegara atau pengundi luar ?

Gambar 1

Rasuah atau hadiah ?


Dakwaan Penyelewengan ?
Video 1 Blog 1


Dan untuk tontonan semua, saya bawakan Video renungan dari Tuan Guru Haji Abdul Hadi untuk sirah yang memberikan erti pejuangan buat anda serta video erti penat lelah dari Dato Zaini Hassan. Dan jawapan buat gabungan parti yang saya kagumi, video dari Tuan Guru Nik Abdul Aziz. Semoga masih ada peluang untuk esok hari untuk kita semua. Saya mengalukan sekiranya ada jawapan bagi persoalan yang timbul.


Amat Memalukan NegaraUSAH LUPA MEREKA JUGA SAUDARA KITA !!!

No comments:

 

♥AsmaulHusa♥

ღ♥HijRiahღ♥

♥Malaysia♥

~Kehidupan~

ღ♥UsRah Jannatiღ♥

Blogger news

Blogroll

get this widget here

Most Reading

Gambar renungan

Total Pageviews